Elérhetőségek

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda

Cím: 1202 Budapest XX. kerület,
Zalán u. 11.
Telefon:
+36/1/421-5406
+36/1/285-1087
Fax: +36/1/421-5406, +36/1/285-1087
E-mail: gezenguz@gezenguzovi.hu
Tagóvodák


Rozmaring csoport

A csoportban fiatal, illetve több évtizedes gyakorlattal rendelkező óvodapedagógusok dolgoznak, a szintén sok éves szakmai múlttal rendelkező dadus néni és pedagógiaiasszisztens segítségével. 

Óvodapedagógusok: Icu néni, Eszti néni

Dadus néni: Kriszti néni

Pedagógiai asszisztens: Böbi néni

Csoportunk vegyes életkorú összetételű, amelyben minden évben változik a kiscsoportosok, középső csoportosok és nagycsoportosok száma. Úgy működünk, mint egy nagycsalád. A kicsik sok mindent tanulnak a nagyobbaktól, ők pedig segítenek nekik. Minden évben vannak olyanok, akiktől elbúcsúzunk, mert iskolába mennek, ám helyükre érkeznek mások, akiket egy szeretetteljes, biztonságot sugárzó, hangulatos, vidám, barátságos környezet vár. Az idei szeptember 9 új gyermekkel ismertetett meg bennünket. Közösségünk befogadó. Hisszük, hogy minden gyermek más és más, ezért mindenkit a saját szintjéhez mérten kell ˝megközelíteni˝és fejleszteni. Elősegítjük a problémamegoldó, önálló gondolkodás fejlődését. A gyerekek ismereteinek bővítésére, képességeik fejlesztésére változatos körülményeket biztosítunk. (kirándulások, kísérletezések, játékos tapasztalatszerzés, dramatikus tevékenységek, tehetséggondozás keretein belül különleges technikákat felölelő kézműves foglalkozások, sakk, saját magunk által készített játékok stb.)

Azt valljuk, hogy óvodás korban a tudás megszerzése akkor sikeres, ha belső késztetésből fakadóan, játékba integrálva történik, hiszen ha cselekvésen keresztül sajátítja el azt, akkor képes később a gyakorlatban alkalmazni. A gyermekek kíváncsiságának felkeltése sokrétű tevékenységek által történik. A néphagyományok ápolására nagy hangsúlyt fektetünk. A mozgás repertoárja színesedig a régi népi játékok által is. Az anyanyelvi nevelést valamennyi tevékenységi forma keretén belül megvalósítjuk. Megismertetjük a gyermekeket sok népi szólással, ízes régies kifejezéssel is. Ezt legfőképp a népmesék közvetítése által tesszük. A sok-sok fejlesztő tevékenység mellett arra törekszünk, hogy legyen a gyermek számára az óvoda a ˝béke szigete˝

Mindkét óvodapedagógus nagy hangsúlyt fektet a gyermekek érzelmi életének biztonságos, szerető, gondoskodó, odafigyelő környezetére. Az évek során, ahogy változik a csoportarány összetétele, úgy változnak a baráti kapcsolatok is. Büszkék vagyunk azonban arra, hogy sok olyan barátság szövődött csoportszobánk falai között, melyek akkor is folytatódtak, amikor már a gyerekek az iskolapadban ültek. Közösségünkben kiemelkedő szinten zajlanak kézműves foglalkozások, melynek során az ügyesebb óvodások kibontakoztathatják tehetségüket. Csoportunk sajátossága továbbá, az ún. ˝ Dobozvilág˝ projekt. A gyermekekkel közösen készítünk óriás méretű dobozokból különböző nagyméretű fejlesztő játékokat, melyekkel egyszerre több gyermek is tevékenykedhet, erősítve ezzel a társas kapcsolataikat is.

Az időjárástól függően általában 1,5-2 órát töltünk a szabadban, lehetőséget adva ilyenkor is természetes mozgások, nagymozgások fejlesztésére, alapvető közlekedési szabályok gyakorlására a kerékpár pályán. A szabad játék mellett megragadjuk a lehetőségeket a természetben rejlő spontán tanulásra is. A verselés, mesélés a mindennapjaink része .


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda - Magyar