Elérhetőségek

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda

Cím: 1202 Budapest XX. kerület,
Zalán u. 11.
Telefon:
+36/1/421-5406
+36/1/285-1087
Fax: +36/1/421-5406, +36/1/285-1087
E-mail:
gezenguz@gezenguzovi.hu
Tagóvodák


Gyógypedagógus

Szabóné Bodrogi Mónika

(Gyógypedagógus, Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár, Drámapedagógus)

Mottóm:

„Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, míg tényleg megnövök.

Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani, de érteni akar, hogy közel legyen a szívdobogásunk.”

(Birtalan Ferenc)

 

Szabóné Bodrogi Mónika vagyok, gyógy- és drámapedagógus. Édesanya vagyok, 3 gyermekem közül a középső Down-szindrómás. Szükség volt erre is, hogy saját gyermekeim által megismerhessem a „gyermeki különleges világot.”2009-ben végeztem Győrben NYME-ATFK karán, mint tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár – gyógypedagógus.

Azóta a gyógypedagógia több területén is tapasztalatot szereztem, dolgoztam halmozottan sérült-, tanulásban akadályozott-, hiperaktív, figyelemzavaros, autista és tanulási zavarral diagnosztizált gyermekkel egyaránt.

2018-ban az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Drámapedagógia Szakirányú Továbbképzési Szakára iratkoztam be. A drámapedagógia eszköztárát már előtte is használtam, hiszen sokrétű lehetőséget biztosít, pl.feszültségoldására, társaskapcsolatok kialakítására és önmegvalósításra egyaránt.  2020-ban megszereztem a Drámapedagógus diplomám.

 

2020. augusztus óta vagyok a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda mind 3 tagóvoda gyógypedagógusa. Elsősorban a Fővárosi Pedagógia Szakszolgálat által javasolt sajátos nevelést igénylő (SNI) és a BTM-es gyermekek gyógypedagógiai fejlesztése a feladatom. A sajátos nevelési igényű gyermekek részére a szakértők által leírt fejlesztési javaslatok alapján és az azt kiegészítő pedagógiai felmérések eredményei lapján egyéni fejlesztési tervet készítek a tanév elején és félévkor. A fejlesztés szervezeti keretének megválasztását, az alkalmazott speciális módszer- és eszközrendszert minden esetben a gyermek állapotából fakadó egyéni szükségletek határozzák meg. Fontosnak tartom a gyermekek mindenoldalú fejlesztését és a különböző szakemberek együttműködését. Célom a szülők támogatása is hisz gyermeküket ők ismerik a legjobban, még ha olykor nehezen is megy, vagy kicsit más, mint a megszokott.

Szükség esetén konzultációt is tartok, a szülők felé tájékoztatást az általuk megbeszélt időpontban, ill. a szülőértekezletek alkalmával.

Forduljanak hozzám bizalommal!

Elérhetőségeim:

email címem: mszabone739@gmail.com

tel.sz.: +36706744455