Elérhetőségek

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda

Cím: 1202 Budapest XX. kerület,
Zalán u. 11.
Telefon:
+36/1/421-5406
+36/1/285-1087
Fax: +36/1/421-5406, +36/1/285-1087
E-mail: gezenguz@gezenguzovi.hu
Tagóvodák


Kismackó csoport

 

Kismackó csoport:

Óvónők:

Szabó Éva (Éva néni)

Tornyos Boglárka (Bogi néni)

Dadusnéni:

Szabóné Pirk Erzsébet (Erzsike néni)

Angolul Vidáman Kft. munkatársa: Centeri Dorina

Pedagógiai asszisztens: Molnár Katalin

A Gézengúz Óvoda (Zalán utca) KISMACKÓ csoportja a földszint egyik világos, esztétikus csoportszobájában található.  Játékszereink változatosak, képességfejlesztés centrikusak, a logikus gondolkodást segítőek. Külön öltözőnk és mosdónk van, amit korlátozás nélkül, bármikor használhatunk.

Csoportunkba  jelenleg 25 gyermek jár. A „Kismackók” összetétele vegyes életkorú (5 nagycsoportos, 13 középső csoportos, 7 kiscsoportos). Összesen: 14 lány, 11 fiú. Mindennapjainkat a derűs, nyugodt légkör jellemzi, amelyben a gyermekek elmélyülten tevékenykedhetnek. Fontos a tartalmas, szabad játék, ami a gyermekek elsődleges tevékenysége ebben az életkorban, ehhez változatos eszközöket, megfelelő helyet és elegendő időt biztosítunk a gyermekek számára.

Napirendünk a gyermekekhez legkedvezőbben alkalmazkodó, részben folyamatos rendszerű. Tevékenységeinket a Kompetencia Alapú Óvodai Program (őselemre épül; Levegő, Tűz. Víz, Föld) szellemében, a játékba ágyazott tanulás jellemzi. A csoportunk vegyes életkorához igazodnak feladataink, elvárásaink, egyéni sajátosságaikat is figyelembe véve. Élményeken, tapasztalatokon keresztül új ismereteket nyújtunk, melyhez kirándul

sokat, színház, múzeum látogatást, sétákat szervezünk. Ezzel tesszük még színesebbé, kézzel foghatóbbá a tapasztalatszerzést. Az iskolaköteles korúak korcsolyázni illetve úszni járnak, amit ingyenesen biztosít számukra a Pesterzsébeti Önkormányzat.

A 2019/20-as nevelési évben bevezettük csoportunkba az angol nyelvvel való ismerkedést, tanulást. (Hétfőtől-csütörtökig). A csendes pihenő idején megérkezik az angolul beszélő óvodapedagógus. Az ébresztés angolul történik és az ezt követő 1 órában a gyermekek csak angolul kommunikálnak. Az uzsonna befejezése után 45 perc angol „tanulás”. A téma kapcsolódik a magyar nyelven folyó délelőtti tevékenységekhez.

Bízunk benne, hogy a KISMACKÓ csoportos gyermekek örömmel járnak óvodába, sok élménnyel, ismerettel, éretten mennek iskolába, ha eljön az ideje.


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda - Magyar