Elérhetőségek

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda

Cím: 1202 Budapest XX. kerület,
Zalán u. 11.
Telefon:
+36/1/421-5406
+36/1/285-1087
Fax: +36/1/421-5406, +36/1/285-1087
E-mail:
gezenguz@gezenguzovi.hu
Tagóvodák


Katica csoport

                                          

 

Óvónők: Elekes Enikő (Enikő néni)                

                Vékony T.Józsefné (Marika néni)

Dadus néni:  Holub Zsanett (Zsanett néni)

Pedagógiai asszisztens: Timár Katalin (Kati néni)

Csoportunkba vegyes életkorú gyermekek járnak, létszámunk jelenleg 24 fő                                            

Napirendünket a stabilitás és a rugalmasság jellemzi, figyelembe vesszük a gyermekek életkori sajátosságait Mindennapjainkat a derűs, kiegyensúlyozott légkör jellemzi, amelyben a gyerekek elmélyülten tevékenykedhetnek.

Fontos a tartalmas szabad játék, törekszünk a feltételek megteremtésére. Napjainkat úgy szervezzük, hogy megfelelő hely, idő és eszköz álljon a gyerekek rendelkezésre. Csoportunkban minden korosztály megtalálhatja az életkorának, fejlettségi szintjének megfelelő játékot. Gondoskodunk a játék alapját képező élményszerzésre. Szeretünk sétálni, kirándulni, mozogni a szabadban. Szívesen látogatjuk a múzeumokat, gyerekszínházakat.

Mindennapi tevékenységeinket a Kompetencia Alapú Óvodai Program négy őselemére építjük, (Tűz, Víz, Levegő, Föld) de figyelembe vesszük az évszakokat, ünnepeinket, jeles napjainkat is. A spontán érdeklődésükre, kíváncsiságukra alapozunk, amely a teljes személyiség fejlődését biztosítja a gyermekeknek. Fejlesztjük képességeiket, bővítjük tapasztalataikat, építünk az előzetes élményeikre, ismereteikre. Sokat vizsgálódunk, kísérletezünk.  

Az alábbi képeken látható a mi kis birodalmunk (öltöző, fürdőszoba, csoport szoba) ahol biztonságosan töltjük napjainkat.