Elérhetőségek

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda

Cím: 1202 Budapest XX. kerület,
Zalán u. 11.
Telefon:
+36/1/421-5406
+36/1/285-1087
Fax: +36/1/421-5406, +36/1/285-1087
E-mail: gezenguz@gezenguzovi.hu
Tagóvodák


Csiga-Biga csoport

Óvónő:

Balogné Megyes Judit ( Judit néni)

Vargáné Monostori Ágnes ( Ági néni)

Dadusnéni:

Beslényiné Práczki Krisztina (Kriszti néni)

Pedagógiai asszisztens:

Molnár Katalin ( Kati néni) 

Csiga - Biga csoport bemutatkozása

 

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.”

Véghelyi Balázs

 

A Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda egyik gyermek centrikus csoportja vagyunk.

Csoportunkba 24 kisgyermek tölti boldog óvodás mindennapjait. Csoportszobánk tágas és világos. Berendezésében arra törekedtünk, hogy a legkisebb gyermekektől a legnagyobbakig, komfortosan érezzék magukat, és játékaikat igényeik szerint megtalálják benne. Igényes szempontok alapján helyeztük el a különféle játéktereket, így biztosítva lehetőséget számukra, pl. - babakonyha (babaszoba), - fodrász szalon, - építőszőnyeg, - autópálya, - a szerepjátékokhoz alkalmas játékok és eszközök, stb..  

Nyitott, befogadó meleg  családias légkörű csoport vagyunk. A hozzánk járó gyermekek 3 - 7 év közöttiek, vegyes életkorúak, és ezáltal minden évben néhányan iskolába mennek és helyükre új kicsik jönnek. Az óvodai élet a gyermekek személyiségfejlődésére hosszú távon jótékonyan hat, és nagyon szükséges. Gyermekeinket a pozitív megerősítés módszerét alkalmazva neveljük, és nem az erőszakon alapuló problémamegoldás eszközeit használjuk. Arra törekszünk, hogy olyan viselkedési mintákat alapozzunk, melyek segítségével majdan megállják helyüket az életben. Éppen ezért csoportunkra jellemző az egyenlő esély, a befogadás, elfogadás, a figyelem, a tolerancia, a szeretet és az egyéni bánásmód. Kiemelt szerepet kap a differenciált feladat adás, a munkára nevelés, az egyéni fejlesztés, a  felzárkóztatás és a tehetséggondozás. Nevelőmunkánkban fontos szerepe van a játéknak és a játékba integrált tanulásnak, hiszen ezen keresztül fejlődnek a gyermekek leginkább. Sok olyan játékunk van, és ezeket szívesen használjuk is, amelyeket a gyermekekkel közösen készítettünk.

Pedagógiai munkánkban minden tevékenységet, a négy őselem

                              

 

 (Tűz, Víz, Föld, Levegő) , az évszakok, és a jeles napok köré csoportosítunk, nagy figyelmet szentelve az egészséges életmódra való nevelésre. Sok dramatikus játékot játszunk, és a mindennapos beszélgető körökkel is a gyerekek összetartozását a közösségi érzést mélyítjük. Sokat énekelünk, verselünk, mesélünk, változatos programokat, kirándulásokat szervezünk gyermekeinknek, ahol tapasztalati úton történő ismeretszerzés valósulhat meg. A  szülőkkel, nagyszülőkkel kiváló kapcsolatot ápolunk, hiszen érzik, hogy a többéves szakértelemmel rendelkező óvodapedagógusok: Judit néni, Ági néni és az aranyos dadus Kriszti néni, és nem utolsó sorban Kati néni a pedagógiai asszisztensünk, mindent megteszünk azért, hogy gyermekük biztonságban, szeretetben nevelkedjen. Ez a cél szem előtt van mindaddig, míg a gyermekek el nem érik az iskolakezdéshez szükséges  fejlettséget. Büszkék  vagyunk arra is, hogy régi óvodásaink visszajárnak néha, és esetenként mi is meglátogatjuk őket iskolájukban. Örülünk, hogy az itt kötött gyermek – pedagógus, és – szülői, barátságok nem érnek véget az óvodai ballagások után.

A csoport pedagógusainak szemlélete:

Az az alapvető különbség a felnőtt és a gyerek között az óvodában, az hogy a felnőttnek sok és felelősség teljes feladata van, míg a gyereknek lehetőségei. Mégis az együttélés során a kompetens felnőtt kezei közül kompetens, autonóm gyerekek kerülnek ki az életbe.

Számunkra ez az igazi kihívás a munkánkban. Sok- sok rugalmas gondolkodású, kíváncsi, saját életéért felelősséget vállaló, öntudatos, kezdeményező embert nevelni.

 

                         „Mindenki láthatatlan drágakövet rejt magában,

                  akármilyennek született, s ezt csiszolni, formálni kell.”

 

                                                                                   Marlo Morgan

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda - Magyar