Elérhetőségek

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda

Cím: 1202 Budapest XX. kerület,
Zalán u. 11.
Telefon:
+36/1/421-5406
+36/1/285-1087
Fax: +36/1/421-5406, +36/1/285-1087
E-mail: gezenguz@gezenguzovi.hu
Tagóvodák


Bölcs Bagoly csoport

Óvónők:

Molnár Tamásné (Judit néni)
Suga Krisztina ( Kriszti néni)

Dadusnéni:

Meiszburger Livia (Livia néni)

Pedagógiai asszisztens:

Molnár Katalin

Csoportunk nevét a 2016-17-es tanév elején változtattuk meg Papirsárkányról Bölcs bagoly csoportra. A bagoly a tudás, a könyvek, az írott szó tiszteletének és szeretetének a jelképe, ezért választottuk őt. Gyermekeinket kiemelten szeretnénk a könyvek, a mesék, versek szeretetére nevelni, ezen keresztül segíteni kommunikációjuk fejlődését. Szeretnénk elérni, hogy anyanyelvüket választékosan tudják használni, képesek legyenek magukat árnyaltan kifejezni.

Ezért csoportszobánkban kialakítottunk egy olvasósarkot, ahol mesekönyvnézegetés, mesélés, beszélgetés folyik. Ezen kívül a gyerekek szeretnek itt bábozni, az éppen aktuális mesét előadni, szerepjátékokat játszani. Ennek elősegítésére nagy bábkészletet vásároltunk, amit a gyerekek is kedvük szerint használhatnak.

A Gézengúz Óvoda Bölcs bagoly csoportja az emelet egyik világos, a gyermeki igény szerint berendezett, esztétikus csoportszobájában található. Saját öltözőnk van, ahol minden gyermeknek a jellel ellátott szekrénye megtalálható. Ehhez kapcsolódik még csoportunk mosdója is, ahol a függönnyel takart wc-k és a mosdók egész nap a gyermekek rendelkezésére állnak.

Csoportunkba jelenleg 24 gyermek jár (13 nagycsoportos, 6 középsőcsoportos, 5 kiscsoportos), összesen 12 kislány és 12 kisfiú. A gyermekeknek az Óvoda Helyi Nevelési Programjának irányelvei szerint kialakított napi és heti rend szerint szerveződnek a napjaik. Játékeszközeink változatosak, minden korosztálynak megfelelőek, bútoraink esztétikusak. Fő tevékenységi formánk a mozgás, játék, mese és az életkoruknak megfelelő munka – önkiszolgálás – naposság. Mivel gyermekeink vegyes életkorúak, feladataik és elvárásaink is igazodnak fejlettségükhöz, saját fejlődési tempójukhoz.

Tevékenységeinket a Kompetencia Alapú Óvodai Program szellemében, a játékba ágyazott tanulás jellemzi. Igyekszünk élményeken keresztül új ismereteket nyújtani, ezért sok közös program, séta jellemzi életünket. A nagycsoportosok őszi – téli időszakban hetente egy alkalommal úszni, a téli – tavaszi időszakban pedig korcsolyázni járnak.

Csoportunkra jellemző, hogy a nagycsoportos gyermekeink szeretettel fordulnak a „kicsik” felé, szívesen segítik őket, így a vegyes csoport előnyeit élvezhetik a gyermekek, a „kicsik” könnyebben szokták meg az óvodát és ismerik meg az óvoda szabályait, a nagycsoportosoknak pedig remek lehetőség a fejlődésre a „kicsik” segítése.

 


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda - Magyar