Egészségesen együtt…

Óvodánkban hagyományteremtő céllal pályázatot nyújtottunk be az általunk fontosnak tartott, óvodánk pedagógiai programjában is kiemelt szerepet betöltött EGÉSZSÉGNAP megszervezése alkalmából.

Pályázatunk sikeres lett, szép összeget nyertünk, 50.000.-Ft-ot, így nagy örömünkre október 25.-én megszerveztük az első Egészségnapunkat, melyre meghívtuk gyermekeink szüleit is.

Az egészség nap keretén belül volt minden mi szem szájnak ingere. Első állomásként bemelegítő torna, ami ugye szorosan csatlakozik az egészséges életmódhoz. Megmozgattuk izmainkat, és a szülők  is velünk  tornáztak.

Ezt követően forgószínpadként vehettek részt a szülők a gyermekeikkel a meghirdetett programokon:

  • Tedy maci program keretében orvostanhallgatók érkeztek a gyöngyszemekhez, és a macikon keresztül vizsgálhatták meg, vajon miért fáj a pocak, hogy kell beadni a szurit, és simogatás jár a gyenge, betegnek.
  • Mindeközben az udvaron álló mentősöknek is akadt dolga vérnyomást és cukrot mértek anyunak és apunak miközben a gyerekek mentőtisztek és vezetők lehettek.
  • A pocakok pedig megteltek egészséges ételekkel, gyümölcs salátát, zöldség salátákat készítettünk,
  • A kézműves műhelyben Alma Manók sorakoztak vigyorogva, fogpiszkálós kis kezük egymásba kapaszkodott
  • A konyhánál egészséges Manófalatokat kóstoltunk: padlizsánból, tonhalból, csicseri borsóból, sütőtökből készült szendvicskrémeket kentünk teljes kiörlésű, kukoricás és rozsos kenyérre
  • A sütőben pedig sült alma illatozott, ínycsiklandó falatkák jutottak minden kedves vendégünknek, gyermekünknek és a szülőknek egyaránt.

 

Fantasztikus délelőttöt varázsoltunk óvodánkba, mindenki nagyon jól érezte magát a programon. Még most is  sokat emlegetik a sült alma, a saláták, kóstolók illatát, gyermekeink alvós állatai között elszaporodtak a  Teddy macik.

Úgy érzem, hagyományt teremtettünk, és egy nagyon jó dolgot indítottunk el az ovis programok között.

 

Budapest, 2017  október. 31.

Sánta Ábelné

Tagóvoda vezető

 

Képek az egészségnapról: