Fejlesztő játékok  kiállítása a Gyöngyszemben

2017 Május 19.-én különleges kiállításnak adott otthont a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda  Gyöngyszem Tagóvódája.

Arany kezű óvó nénik által készített, egyéni képességeket és készségeket fejlesztő játékokból rendeztek interaktív  kiállítást a kerületi óvodák pedagógusai  és az érdeklődő szülők számára. A kiállítást Juhász Lajosné Alpolgármester Asszony nyitotta meg, majd  őt követte az intézmény vezetője Buc-Horváth Gabriella, aki bemutatta az intézményt, és örömét fejezte ki, hogy a három tagóvoda egységet alkotva csapatmunkában valósította meg a kiállítás ötletét. Kiállításunkat  megtisztelte Fekete Katalin Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság Elnöke  és Payer Erika az Önkormányzat  Oktatási  referense is.

A  Kompetencia Alapú Óvodai Nevelés Programjának négy őseleme: a Levegő, a Víz, a Tűz és a Föld  témaköreiben készült játékok a Gyöngyszem Tagóvoda egy-egy csoportjában „keltek életre”. A látogatók nem csak megnézhették, de megfoghatták és  ki is próbálhatták a játékokat. Az ötleteket megosztottuk minden kedves érdeklődő kollegával, volt, aki lefényképezte, de olyan is akadt, aki kipróbálásra kölcsönkérte egy-egy játékunkat.

A kiállítás ideje alatt Boskovitzné Tóth Nikoletta a Gyöngyszem tagóvoda óvodapedagógusa tartott előadással egybekötött bemutatót a drámajátékok és a fejlesztő játékok egymásra hatásáról. Az érdeklődő  óvodapedagógusok a  gyakorlatban is  kipróbálhatták, mely területeket tudjuk fejleszteni egy-egy a mindennapi életben használt egyszerű,de jó kedvre fakasztó mozgással  kombinált játékkal. A vidám játékokban   felszabadultan velünk játszott Fekete Katalin  is.

Nagyon büszke vagyok erre az aranykezű csapatra, akik lelkesedésükkel és odaadó munkájukkal megálmodták, létrehozták és otthont adtak  ennek az egyedi, látványos  kiállításnak.

 

Sánta Ábelné,Erika

A Gyöngyszem Tagóvoda vezetője