A novemberi hónapban két csoport is a galagonya, illetve a kamilla csoport is meglátogatta a Katasztrófavédelem Központi Múzeumát, régi nevén Tűzoltó Múzeumot. Tették ezt azért is mert a kompetencia alapú helyi óvodai program tűz őselem témaköréhez érkeztek. Az előző években a XX. kerületi Tűzoltóságon tettek látogatást, de úgy érezték, hogy mielőtt a felújítás miatt bezár egy időre a múzeum el kell menni  kőbányára meglátogatni azt.

Tapasztalt múzeumpedagógus vezette a csoportokat, ahol  a gyerekek egészen az őskor, illetve az ókortól napjainkig megismerkedhettek a tűz és az ember kapcsolatáról. A több száz éves tűzoltó eszközöktől a szobrokig festményekig, híres eseményekig sok fajta tárgyat megtekinthettek. Megismerkedhettek a tűzoltók mindennapi munkájával, a régi időktől egészen napjainkig.

A tárlatvezetés végeztével sisakot, tűzoltóruhát is próbálhattak, illetve kipróbálhatták a szirénázást is többek között. Az utat a pedagógusok kíséretével tömegközlekedéssel tették meg , így alkalmuk nyílt gyakorolni a közlekedést, a közlekedési szabályokat is.