2016.09.23-án  a Vackor Tagóvoda nagycsoportosai autómentes napra mentek a Lurkóház óvodába. Szerencsére nagyon jó, napsütéses  idő volt. Kb. 30′ perces séta után érkeztek meg. Kedvesen, sok szeretettel fogadták őket az idén is. Megnézték egy kiragasztott plakáton, hogy milyen tevékenységek közül lehet választani, és hogy ezek a tevékenységek az udvar melyik területén találhatóak.

Lehetett akadálypályán végigmenni, célba dobni, papírkígyót díszíteni,baglyot ragasztani, karláncot fűzni,ujjbábot készíteni zsákban ugrálni, pónin lovagolni, légvárban ugrálni, állatokat simogatni,és közlekedési játékot játszani. A kísérő óvodapedagógusok „Judit néni és Orsi néni” a gyerekekkel közösen megbeszélte, hogy milyen tevékenységeken szeretnének részt venni, és ennek megfelelően felkeresték ezeket a helyeket az udvar területén.

A felajánlott programok, tevékenységek ötletesek voltak, a gyerekek nagyon jól érezték magukat.

A házigazdák az óvodásokat, felnőtteket folyamatosan kínálták felvágott gyümölccsel,többféle keksszel( alma,körte, aszalt gyümölcsök)

A kihelyezett “szomjoltónál” kétfajta üdítőből is választhattak a látogatók. A résztvevők nagyon jól érezték magunkat, hamar eltelt az idő , és vissza kellett  indulniuk az óvodába.

Búcsúzóul minden kisgyermek egy 2 dl-es szívószálas dobozos üdítőt kapott a kapunál ajándékba. Hazafele a gyerekek megihatták az üdítőiket, közben megbeszélték milyen jól érezték magukat.