Az óvoda jellemzően családi házas, zöld övezetű környezetben található, mely Budapest legrégibb olyan óvodája, amely 1902-es megépítésétől kezdve kisdedóvóként, illetve gyermekóvóként, majd óvodaként üzemel. Az épület kis tornácával barátságos, családias hangulatot áraszt.

25 éve tekintik az ott dolgozók kiemelt feladatunknak a néphagyományok ápolását, régi, népi szokások, jeles napok átörökítését az óvodás korú gyermekek életébe. Az óvoda hagyományőrző programját tükrözi a foglalkoztatók felszerelései, jeles napjai, hagyományőrző programjai.

  • Szüreti mulatság, Mihály napi vásár
  • András napi kolbásztöltés
  • Karácsony, karácsonyi kézműves foglalkozások, kirakodó vásár, kürtöskalácssütés, betlehem állítása
  • Télbúcsúztató
  • Barkabontó, zöldágjárás
  • Húsvéti ünnepkörhöz tartozó szokások, kézműves foglalkozások
  • Pünkösdölő

Az óvoda egyéni arculatán belül az egyes csoportoknak is egyéni arculata van, melyek jól felszereltek, természetes anyagokból készült játékokkal vannak ellátva. Az udvar árnyas, nyári hőség idején is kellemes tartózkodási helyet nyújt a játszani vágyóknak.  Játékparkja fejlesztés alatt áll, de büszkélkedhet egy kerékpár és foci pályával. Az épület tornáca alkalmas a nyári időszakban a szabad levegőn való étkezésre is. A torna szoba jól felszerelt, kisebb csoport mozgásának lehetőségét biztosítja.

Az intézményben működő 3 csoport nevét is úgy választották a dolgozók, hogy az tükrözze természetszeretetüket és hagyományápolásukat.  ( Rozmaring csoport, Kamilla csoport, Galagonya csoport)

Az intézmény a Kompetencia alapú programcsomag alapján neveli-fejleszti az óvodásokat, melyhez a célokat széles körű módszertani eszköztár alkalmazásával érik el az óvodapedagógusok. Céljuk, hogy a gyermekek személyiségének kiteljesedését a belső késztetés, a tevékenységigény motiválja. Az épületben dolgozó 6 óvodapedagógus, és 4 dadus néni, és 1 pedagógiai asszisztens, egymással összhangban biztosítja a barátságos, gondoskodó, szeretetteljes légkört a rájuk bízott gyerekeknek.

[Napirend]

[Hetirend]

 

 

 

Az ovi ” vackorfája”