Süni csoport

Szeptembertől gyermekeinkkel  foglalkozó szakemberek:

Sánta Ábelné, Erika néni – szakvizsgás óvodapedagógus, Gyöngyszem Tagóvoda vezetője

Graholy  Ivett óvodapedagógus

Mogyorósi Gézáné – dajka

 

 

 

 

 

 

A  gyerekekkel angol nyelven foglalkozó pedagógusok:

Kukovecz Viktória és Bogdán Ildikó az Angolul Vidáman KFT. munkatársai

2015. szeptemberében  az Angolul Vidáman Kft.-vel karöltve indítottul el  angol-magyar kéttannyelvű csoportunkat a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda- Gyöngyszem Tagóvodájában, vegyes életkorú csoportban.

A gyerekekkel a nap folyamán 4 óvodapedagógus foglalkozik, 3 óvónő délelőttös ( egy magyar nyelven kettő pedig angol nyelven beszél a gyerekekhez) és egy délutános óvodapedagógus .Munkájukat  egy kedves, és gyerekszerető dadus néni, Szilvi néni segíti.

Óvodánk helyi programjába ( ami kiemelten kezeli a környezet, az egészséges életmódra nevelést,) beemeltük a Kompetencia Alapú Óvodai Nevelési Program  őselemeit, ( Levegő,Tűz,Víz,és a Föld) ,így  foglalkozásainkat a játékba  integrált kooperatív tanulási módszerekkel valósítjuk meg. Minden gyermekünk az  ő fejlettségi szintjéhez igazodva sajátítja el a  különböző  ismereteket.

Délelőtt, a magyar nyelvű foglalkozásokra építve  szervezett formában  angol nyelvű tevékenységek is megjelennek.  A kétnyelvűséget a  két fiatal, felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkező óvodapedagógus biztosítja. Egyikük kizárólag csak  angol nyelven kommunikál a gyerekekkel a napi  játékok, feladatok, helyzetek kapcsán.   Az angolul beszélő óvónők a gyerekeket reggel  a magyar nyelvű pedagógussal  együtt fogadják a megújult, színes, és a gyermekek igényeit kielégítő  csoportszobában.  Az óvodások így az ebédidőig változatos élethelyzetekben, sokféle játékban, a gyermekirodalmat és a művészeti tevékenységeket segítségül hívva ismerkednek az  angol nyelvvel és sajátítják el a lehető legtermészetesebb módon az alapokat.  A gyerekekkel hetente egy nap angol anyanyelvű pedagógus is foglalkozik a hatékony és hiteles nyelvtanulás érdekében. Ehhez megfelelő technikai felszereltséggel is rendelkezünk, mely folyamatos bővítéssel gazdagodik. A legnagyobb beruházást a 180/ 120 cm-es Epson márkájú interaktív felület és egy hozzá csatlakoztatható laptop jelenteti.

Az angol nyelvtanítás mellett a gyerekek egyéni képességeinek, tehetségének kibontakoztatása is feladatunk.  Az iskolára való felkészítést, az iskolába lépéshez szükséges pszichikus funkciók fejlesztését a kiscsoporttól kezdve tudatos tervezéssel végezzük a gyakorlatban napi szinten, sok tervezett játékkal, mesével, verssel, kézműves  foglalkozással és énekléssel.     

Csoportunk  jelenleg 25 főt tud fogadni a csoportban. Mivel integráló óvoda vagyunk, ezért minden csoportunkban nevelkedik  különös  bánásmódot igénylő kis gyermek, és mi örömmel fogadjuk őket. Együttélésünk megtanít minket a másság elfogadására, és megtanuljuk a tolerancia fogalmát.   Nagyon vidám, jó kedvű  kis csapat vagyunk, és szeretettel fogadunk mindenkit, akit érdekel ez a  kiemelten érdekes  és  izgalmas Süni élet.

A csoportba jutásnak nem feltétele, hogy a gyermek a Gyöngyszem  tagóvoda körzetébe tartozzon!