Maci csoport

Óvónők:

Szabó Éva (Éva néni)
Tornyos Boglárka (Bogi néni)

Dadusnéni:

Szabóné Pirk Erzsébet (Erzsike néni)

Pedagógiai asszisztens:

Balogh Dóra


 

A Gézengúz Óvoda (Zalán utca) KISMACKÓ csoportja a földszint egyik világos, esztétikus csoportszobájában található. Külön öltözőnk és mosdónk van, amit korlátozás nélkül, bármikor használhatunk.

Csoportunkba  jelenleg 22 gyermek jár. A „Kismackók” összetétele vegyes életkorú (7- 3 éves korú, 8- 4 éves korú, 7- 5-6 éves korú). Mindennapjainkat a derűs, nyugodt légkör jellemzi, amelyben a gyermekek elmélyülten tevékenykedhetnek. Fontos a tartalmas, szabad játék, ami a gyermekek elsődleges tevékenysége ebben az életkorban, ehhez változatos eszközöket, megfelelő helyet és elegendő időt biztosítunk a gyermekek számára.

Napirendünk a gyermekekhez legkedvezőbben alkalmazkodó, részben folyamatos rendszerű. Tevékenységeinket a Kompetencia Alapú Óvodai Program szellemében, a játékba ágyazott tanulás jellemzi. Délutáni pihenés idejére pizsamába öltözve, saját ágyneműs ágyainkban fekszünk.

A programunkhoz kapcsolódóan a gyermekek ismereteit bővítve, érdekes kirándulásokra megyünk, ahol különleges élményekkel gazdagodnak a gyermekek. Színházba, táncszínházba, múzeumokba is ellátogatunk.

Bízunk benne, hogy a KISMACKÓ csoportos gyermekek örömmel járnak óvodába, sok élménnyel, ismerettel, éretten mennek iskolába, ha eljön az ideje.